Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen

I Fa. Karl D Petersen lægger vi stor vægt på vores faglige stolthed. Derfor uddanner vi tømrere og snedkere på Restaureringsuddannelsen i Odense.
På den måde får vi de bedst muligt kvalificerede tømrere og snedkere til at varetage de mange restaureringsdiscipliner vi har brug for, for at kunne arbejde med fredede og bevaringsværdige ejendomme.
Vi har et tæt samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Her kan vi bl.a. nævne på Gråsten Slot og har gennem tiden restaureret flere kirker og bevaringsværdige bygninger, samt møllebyggeri.

Restaureringsuddannelsen.dk

Historie

Karl D Petersen blev etableret i 1827 og har lige siden været i familien Petersens eje. I begyndelsen fremstillede håndværkerne træhjul til landbrugsvogne for senere at bygge kornsiloer og landbrugsbygninger. Firmaet spænder over 6 generationer. Virksomheden ledes i dag af 6. generation, som er Morten Anker Petersen. Morten Anker Petersen er uddannet bygningskonstruktør BTH.

Firmaet Karl D. Petersen har en meget lang historie, og det er kun takket være Svend Anker Petersens farfar, Jørgen Petersen (1869-1948), at vi i dag ved hvordan det hele begyndte. I sin alderdom nedskrev han følgende om slægtens første to hjulmagere.
Download PDF

Tømrerfirma med historisk vingesus. Af journalist Ronald Nielsen.
Download PDF

Billeder fra det gamle Karl D Petersen

Værksted Avnbøløstenvej
Værksted Truenbrovej
Fileklo