Restaureringsuddannelsen

Restaureringsuddannelsen

I Fa. Karl D Petersen lægger vi stor vægt på vores faglige stolthed. Derfor uddanner vi tømrere og snedkere på Restaureringsuddannelsen i Odense.
På den måde får vi de bedst muligt kvalificerede tømrere og snedkere til at varetage de mange restaureringsdiscipliner vi har brug for, for at kunne arbejde med fredede og bevaringsværdige ejendomme.
Vi har et tæt samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Her kan vi bl.a. nævne på Gråsten Slot og har gennem tiden restaureret flere kirker og bevaringsværdige bygninger, samt møllebyggeri.

Restaureringsuddannelsen.dk

Møllerestaurerings Projekter

Klostermøllen, Lemvig

Kloster Vandmølle ved Gudum, Lemvig. Nyt vandhjul i egetræ. Stigbord og vandrende. Nyt mølleri. Bygget med finansiel støtte fra LAG fonden og Real Dania.

Mølletegninger

Flotte og gennemførte tegninger fra vores møllebyggerpartner.

Sillerup Mølle

Sillerup Mølle – Karl D. Petersen har lavet helt nye vinger på denne. Der er udskiftet vinger på denne smukke gamle mølle, så den igen kan knejse i vinden. Sillerup Mølle – Karl D. Petersen, har også restaurering af Møllehatten. Karl D. Petersen har også renoveret valser og sigter. Nu kan der males mel, mens brødet bages i en sidebygning til den gamle mølle.

Slotsmøllen Sønderborg

Løbende projekter. Bl.a. renovering af møllehat og vinger. Udskiftning af krøjringen i støbejern og renovering af vindrose. Centralt Smøresystem. Udfærdiget brand- og storm-manual i samarbejde med Brand og Redning samt kommunen.

Vestervig Mølle

Stormskade, reparation af Møllevinger.

Slots Vandmøllen Åbenrå, Brundlund Slot

Reparation og vedligeholdelse af vandhjul og mølleri.

Nybøl Mølle

Møllevinger restaureret, ny omgang, nye indvendige gulve og istandsættelse af trapper.

Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle. Ny omgang, istandsættelse af vinger og møllehat.

Vibæk Vandmølle

Restaurering af Vibæk Vandmølle.